Pomazánka s celerem, jablky a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 100 g Majonéza
  • 120 g Smetana zakysaná 14%
  • 2 ks Jablka
  • 2 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 279.7 mg
  • Vláknina 4655.6 mg
  • Vitamín A 4655.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrový celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, stejně nastrouháme oloupaná a jádřinců zbavená jablka a sýr. Vše v míse promícháme s pomerančovou šťávou, kysanou smetanou a majonézou. Přidáme 2 špetky soli a vmícháme najemno nakrájenou pažitku.

Komentáře k receptu