Arašídová pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 6 g Sůl
  • 5 g Zázvor mletý
  • 2 g Chilli koření mleté
  • 4 g Pepř bílý
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 150 g Arašídy
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 78 mg
  • Vláknina 2776.5 mg
  • Vitamín A 2776.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané arašídy umeleme. Na pánvi rozehřejeme arašídový olej a na něm zpěníme cibuli a česnek nasekané najemno. Přidáme nakrájenou chilli papričku a umleté arašídy a asi 3 minuty opečeme. Přidáme chilli koření, strouhaný zázvor, koriandr, sůl, pepř, sójovou omáčku, třtinový cukr a podusíme 2 minuty. Zalijeme kokosovým mlékem, rozmícháme a necháme krátce povařit. Na závěr arašídovou pastu ještě dosolíme a zředíme horkou vodou.

Komentáře k receptu