Bylinková pomazánka z pečeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Losos - filety
  • 300 g Lučina
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 172.6 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 185°C. Omytý a osušený filet z lososa osolíme mořskou solí a posypeme drceným kmínem. Vložíme kůží vespod do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ho zapéct na 10 minut.

  • 2

    Bylinky (pažitku, kopr) si opláchneme, vodu důkladně setřepeme a pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli je maso upečené (vidličkou si oddělíme kousek masa, mělo by být upečené a šťavnaté). Necháme ho zchladnout, odstraníme kůži, pak ho v misce pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme k němu Lučinu, 2 lžíce smetany, promícháme, opepříme bílým pepřem, podle chuti dosolíme a nakonec přimícháme bylinky.

  • 4

    Pomazánku odložíme do chladničky přibližně na 1 hodinu. Až pak ji podáváme.

Komentáře k receptu