Řapíkatý celer dušený na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Celer řapíkatý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 520 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté řapíky celeru nakrájíme na proužky a osmažíme na rozehřátém másle.

  • 2

    Podlijeme trochou vody (nebo lépe šťávy z pečeného masa), osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut doměkka.

  • 3

    Měkký celer vyjmeme, šťávu vydusíme do hustoty sirupu a nalijeme na celer.

Komentáře k receptu