Studená rajčata plněná cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 40 g Olivy nakládané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 307.6 mg
  • Vláknina 5503 mg
  • Vitamín A 5503 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, osolíme a zvolna dusíme na 2 lžících oleje.

  • 2

    Po chvíli přilijeme trochu vody, ještě podusíme, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  • 3

    Omytá rajčata rozkrojíme vodorovně na poloviny a vnitřky vydlabeme. Získáme tak 8 mističek, které uvnitř osolíme a naplníme je dušenou cibulí. Povrch zarovnáme a ozdobíme kapary, olivami a snítkou petrželky. Pokapeme zbylým olejem a dobře vychladíme.

Komentáře k receptu