Remuláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Okurka salátová
  • 2 ks Petržel - nať
  • 2 ks Kerblík
  • 2 ks Estragon
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Sardinka obecná
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 763.6 mg
  • Vláknina 5787 mg
  • Vitamín A 5787 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibuli omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Naložené okurky a kapary necháme okapat a nasekáme najemno.

  • 2

    Sardinky opláchneme studenou vodou a nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Bylinky opereme, osušíme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  • 4

    Majonézu dobře promícháme s hořčicí a citronovou šťávou. Zapracujeme cibuli, okurky, kapary, sardinky a nasekané bylinky. Přidáme vejce a remuládu ochutíme špetkou cukru.

Komentáře k receptu