Volská oka na kopřivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Kopřiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 111.1 mg
  • Vláknina 1380 mg
  • Vitamín A 1380 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé jarní kopřivy spaříme a scedíme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kopřivy, když začnou probublávat, opatrně na ně rozklepneme vejce. Přiklopíme pokličkou a necháme ztuhnout bílky.

Komentáře k receptu