Grilovaní korýši

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Bazalka
  • 125 ml Olej olivový
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 16 ks Krevety tygří - loupané
  • 12 ks Humr
  • 16 ks Škeble čerstvé
  • 12 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 7536 kcal
  • Sacharidy 158 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 16796 mg
  • Bílkoviny 1838 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 8650.6 mg
  • Draslík 14057.6 mg
  • Vláknina 352.8 mg
  • Vitamín A 352.8 mg
  • Vitamín B6 3.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.9 mg
  • Vitamín E 67.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu z oleje, česneku, citronové šťávy a bazalky. Osolíme, opepříme a necháme odstát 15 minut. Očistíme krevety, ocásky ponecháme u masa, vyjmeme maso z hřebenatek, humry zbavíme hlav a klepet, krunýřky dole nařízneme a mírně rozevřeme.

  • 2

    Humry dáme grilovat jako první, potřené připravenou marinádou, poté přidáme hřebenatky a krevety. Mušle grilujeme do otevření, a poté taktéž potřeme marinádou.

  • 3

    Grilované maso přendáme na talíř, podáváme se zbytkem marinády a chlebem.

Komentáře k receptu