Vdolečky s kaviárem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pohanková
  • 10 g Droždí
  • 50 g Pažitka
  • 30 g Kaviár
  • 350 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 200.9 mg
  • Draslík 160.6 mg
  • Vláknina 815 mg
  • Vitamín A 815 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 600.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme droždí s 2 dl vlažného mléka, vmícháme 1 lžíci pohankové mouky a vše dobře promícháme. Necháme asi 2 hodiny stát na teplém místě.

  • 2

    Vmícháme do těsta zbytek prosáté pohankové mouky, žloutky, zbývajicí mléko a 4 lžíce smetany. Směs osolíme a vařečkou vymícháme těsto. Nakonec opatrně přimícháme sníh z našlehaných bílků a necháme těsto dalších 30 minut kynout.

  • 3

    Vymažeme pekáč rozměklým máslem a stejnoměrně do něj rozetřeme těsto z pohankové mouky v tloušťce přibližně 3 mm. V troubě

  • 4

    předehřáté na 180°C pečeme asi 10 minut. Vytáhneme pekáč z trouby a z upečeného těsta kulatou formičkou s ozubenymi okraji vykrájíme kolečka o průměru asi 4 cm.

  • 5

    Omyjeme pažitku a pokrájíme. Smícháme ji se zbývající smetanou a trochou scezené citronové šťávy. Před podáváním upečená kolečka ohřejeme v troubě, navršíme na ně připravenou směs a ozdobíme

  • 6

    kaviárem.

Komentáře k receptu