Tuňáková terinka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 130 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 226.1 mg
  • Draslík 190.7 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuňáka zbaveného oleje rozdrtíme vidličkou nebo rozmixujeme. Vmícháme vejce, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a rajčatový protlak. Osolíme a opepříme. Vše vymícháme dohladka.

  • 2

    Hotovou směs přendáme do čtyř malých mističek a zapékáme v troubě cca 30 minut.

  • 3

    Servírovat můžeme vlažné nebo studené zakápnuté citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu