Anglická cibulová paštika s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 250 g Listové těsto
  • 500 g Jablka
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 383.8 mg
  • Vláknina 13130 mg
  • Vitamín A 13130 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na pomoučeném vále z čerstvého listového těsta rozválíme těsto na páj, silné asi 5 mm. Nožem vykrojíme jeden kulatý plát, větší než je forma a druhý menší plát, velký jako je průměr formy. Menší plát použijeme jako víko.

  • 3

    Formu vyložíme větším plátem tak, aby okraje přečnívaly přes okraj formy. Pak budeme střídavě na těsto skládat vrstvy: jablka-cibule-jablka-cibule. Každou vrstvu posolíme, opepříme, posypeme troškou nastrouhaného parmezánu a posypeme šalvějovými potrhanými lístky. Poslední vrstvu zakryjeme víkem z těsta, na který přehneme přečnívající okraje. Těsto potřeme vodou, doprostřed si uděláme malý otvor kvůli unikající páře. Na těsto nakonec položíme tenké plátky másla.

  • 4

    Paštiku pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C dozlatova.

  • 5

    Anglickou paštiku podáváme teplou i vychlazenou.

  • 7

Komentáře k receptu