Losos v aspiku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 50 g Mrkev kořen
  • 15 g Kopr čerstvý
  • 25 g Želatina bílá plátky
  • 200 g Losos - filety
  • 40 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Vývar rybí
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 356.4 mg
  • Vláknina 4345 mg
  • Vitamín A 4345 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí bujón přivedeme k varu. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky. Vložíme do bujónu a povaříme 10 až 12 minut. Filety z lososa nakrájíme na nudličky, přidáme do vývaru a vaříme dalších 10 minut. Vývar přecedíme a do čistého vývaru zavaříme želatinu podle návodu na obalu.

  • 2

    Do aspikových nebo pudinkových formiček nalijeme trochu želatiny a necháme ztuhnout. Do formiček upravíme lososí maso, vařenou zeleninu a opatrně zalijeme zbytkem aspiku. Necháme vychladit a podáváme s bílým chlebem. Do majonézy vmícháme smetanu, posekaný kopr, citronovou šťávu a promícháme. Tuto omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu