Sýrový sendvič Muffuletta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Květák
  • 75 g Salám Poličan
  • 30 g Olivy černé
  • 75 g Celer řapíkatý
  • 125 g Mozzarella
  • 100 g Sýr Provolone
  • 100 g Mortadella
  • 100 g Olivy zelené
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 plátek Chléb Pita
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.12 l Ocet vinný
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1268 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 55.9 mg
  • Draslík 300.3 mg
  • Vláknina 7299.3 mg
  • Vitamín A 7299.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a česnek oloupeme, papriku, květák a celer omyjeme a vše nakrájíme na malé kousky. V hrnci svaříme ocet s 0,5 litrem vody a lžící solí, přidáme připravenou zeleninu a krátce cca 1 min povaříme. Hrnec odstavíme a necháme cca 30 min chladnout.

  • 2

    Slijeme a zeleninu necháme okapat na cedníku. Smícháme ji s olivami nakrájenými na kolečka, kapary, sušeným oreganem, mletými chilli papričkami a fenyklem. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Nakonec postupně vmícháme olivový olej a necháme min. 2 hod odstát při pokojové teplotě.

  • 4

    Chlebovou placku rozřízneme, na spodní díl rozložíme polovinu salátu, na něj navrstvíme plátky jednotlivých sýrů a salám. Navrch dáme zbytek salátu. Přiložíme horní polovinou chlebové placky, pokapanou olejem ze salátu, stiskneme a nakrájíme na čtvrtiny. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu