Krém z kuřecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra kuřecí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 184.5 mg
  • Draslík 229.2 mg
  • Vláknina 3695.2 mg
  • Vitamín A 3695.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme nadrobno, spolu s bobkovým listem a jalovcem je vložíme do mísy. Zalijeme vínem, necháme asi 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Oloupanou cibuli a mrkev najemno nakrájíme, očištěný řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olivový olej s 20 g másla, přidáme zeleninu a chvíli podusíme. Potom přidáme okapaná a osušená játra, vmícháme rajčatový protlak se scezeným vínem a vše podusíme 10 minut.

  • 4

    Játra a zeleninu osolíme, opepříme, ochutíme citronovou kůrou a necháme částečně vychladnout. Přidáme nasekanou petrželku, kapary, směs rozmixujeme v mixeru. Nakonec vmícháme zbylé máslo.

  • 5

    Krém můžeme podávat na opečených plátcích bagety.

Komentáře k receptu