Vaječná paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Garnát obecný
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Želatina čirá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 266.8 mg
  • Draslík 221 mg
  • Vláknina 2172.8 mg
  • Vitamín A 2172.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce promícháme želatinu s vodou, necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí.

  • 2

    Želatinu vmícháme do zeleninového vývaru.

  • 3

    Našleháme šlehačku, vmícháme natvrdo uvařená a pokrájená vejce, zakysanou smetanu a tři čtvrtiny vývaru, osolíme, opepříme.

  • 4

    Směs dáme do 8 mističek, necháme cca 30 minut ztuhnout.

  • 5

    Ohřejeme zbylý vývar a potíráme jím jednotlivé porce, necháme je vychladit.

  • 6

    Paštiku vyklopíme, zdobíme vařenými a očištěnými garnáty, plátky citronu a snítkami kopru.

Komentáře k receptu