Majonézové kopečky s rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salát hlávkový
  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 500 g Treska aljašská
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 200 g Majonéza
  • 10 ml Ocet vinný
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1142 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 588.4 mg
  • Vláknina 2838 mg
  • Vitamín A 2838 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařenou tresku nakrájíme na malé kousky, přidáme sůl, pepř, bobkový list a trochu octa, většinu majonézy a všechno promícháme. Listy hlávkového salátu natrháme na menší kusy a rozložíme na polovinu talíře. Z rybí směsi vytvoříme vhodnou naběračkou přiměřené kopečky, které částečně poklademe přes salát. Zbytek majonézy lehce zředíme trochou oleje a lžící kápneme na vrchol kopečku tak, aby stekla po straně. Ozdobíme snítkou petržele.

Komentáře k receptu