Utopenci kořenění marinovaní v pivu II.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Pepř černý celý
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 3 ks Cibule
  • 5 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Feferony
  • 10 ks Špekáčky
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 161.3 mg
  • Vláknina 3804.6 mg
  • Vitamín A 3804.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špekáčky sloupneme a podélně na několika místech nařízneme. Řez zatřeme hořčicí a do řezu vložíme kolečka cibule a plátky feferonek, z nichž jsme vykrojili semena. Poté špekáčky navrstvíme do sklenice a přelijeme zchladlým pivním nálevem. Sklenici dobře uzavřeme a necháme v chladničce asi pět dní marinovat.

  • 2

    Nálev připravíme svařením piva s octem, solí, bobkovým listem, pepřem, novým kořením a cukrem.

Komentáře k receptu