Hovězí pečínka v aspiku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 91.1 mg
  • Draslík 59.7 mg
  • Vláknina 593.2 mg
  • Vitamín A 593.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou. V pánvi rozpálíme trošku oleje a maso zprudka krátce orestujeme.

  • 2

    Poté přemístíme do pekáčku, do kterého jsme dali zbytek oleje a najemno nasekanou cibuli. Ochutíme solí, pepřem a pečeme asi hodinu při teplotě 180C.

  • 3

    Mezitím připravíme želatinu podle návodu na obalu. Část si odložíme na potření, zbytek necháme ztuhnout v misce.

  • 4

    Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky, jako celek přelijeme želatinou a podáváme dozdobené kousky ztuhlého aspiku.

Komentáře k receptu