Toasty s vejci a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Okurky nakládané
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Veka
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 145.7 mg
  • Draslík 76.7 mg
  • Vláknina 1185 mg
  • Vitamín A 1185 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou veku nakrájíme šikmo na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, sýr nastrouháme, okurku nakrájíme na vějířky.

  • 2

    Plátky veky z obou stran pomažeme tenkou vrstvou másla.

  • 3

    V misce rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přisypeme cibuli a sýr. Promícháme, směs rovnoměrně rozložíme na toasty, které vyskládáme na plech a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 10 minut, až směs na toastech ztuhne.

  • 4

    Toasty upravíme na talířky, ozdobíme vějířkem okurky a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu