Zapékané plněné tykve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 150 g Sýr Čedar
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Tykev
  • 1 ks Feferony
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 112.9 mg
  • Draslík 863.2 mg
  • Vláknina 5828.8 mg
  • Vitamín A 5828.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso orestujeme na rozpáleném oleji se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Restujeme ho 5-7 minut. K masu přidáme zakysanou smetanu a omytou, drobně pokrájenou feferonku, promícháme a dochutíme solí.

  • 2

    Malé tykve omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Tykve zbavíme semínek a vnitřních vláken. Tykve naplníme masovou směsí, posypeme je nastrouhaným sýrem a dáme na plech, který jsme vytřeli slunečnicovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-30 minut. Servírujeme je teplé.

Komentáře k receptu