Sardele smažené podávané s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 800 g Sardelové řezy
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 7457 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 173.1 mg
  • Draslík 1228 mg
  • Vláknina 3605.5 mg
  • Vitamín A 3605.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardelky opláchneme a potom ponoříme do misky s mlékem. Vyndáme a necháme okapat. Do mouky vmícháme sůl a pepř. Vložíme sardelky do síta a posypeme je moukou. Protřásáme tak dlouho, dokud se ryby v mouce dobře neobalí.

  • 2

    Pak si v hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj sardelky a 3 minuty opékáme. Potom je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat. Stonky petržele také vhodíme na olej a osmažíme. Servírujeme je na talíře k rybám. Ke každé proci naservírujeme čtvrtinu citronu na pokapání citronovou šťávou.

Komentáře k receptu