Ovocný sýr z kdoulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Kdoule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 189 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 423.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kdoule nakrájíme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a povaříme 40 minut, dokud se ovoce nerozvaří. Poté scedíme tekutinu, dužinu vrátíme zpět do hrnce a přisypeme cukr. Dáme zpět na plotnu a zahříváme 10 minut. Poté zahříváme další hodinu, dokud dužina nezhoustne.

  • 2

    Nakonec hmotu nalijeme do misek a přikryjeme pečícím papírem. Necháme nejméně týden dozrát.

Komentáře k receptu