Čokoládová smetana a červené zelí na šlehaném korpusu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Čokoláda hořká
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Cukr krupice
  • 15 g Cukr moučkový
  • 250 g Zelí hlávkové červené
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 ks Citrony
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 408.9 mg
  • Draslík 439.9 mg
  • Vláknina 12610 mg
  • Vitamín A 12610 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme korpus. 5 vajec rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky smícháme se 125 g cukru a nastrouhanou citronovou kůrou. Zbylý cukr smícháme s moukou a kůrou nastrouhanou z druhého citronu. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, poté do něj zlehka vmícháme žloutky, mouku, 2 lžíce vody a několik kapek oleje. Těsto přelijeme do formy, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 20 - 25 minut.

  • 2

    Mezitím připravíme červené zelí, očistíme ho, odstraníme svrchní listy, tvrdý střed a košťály. Pokrájíme na jemnou slámu, ve vodě smíchané s cukrem uvaříme do měkka. Tekutinu necháme ještě zredukovat tak, aby vznikla hustá směs. Čokoládu nastrouháme, promícháme se šlehačkou, moučkovým cukrem, zvolna zahříváme do rozpuštění a necháme vychladnout. Poté vyšleháme, na závěr přidáme žloutek a změklé máslo.

  • 3

    Korpus rozdělíme na talíře v libovolných tvarech, poklademe čokoládovou hmotou, doplníme připraveným zelím a podáváme.

Komentáře k receptu