Ovocný moučník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Ořechy vlašské
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 g Poleva čokoládová
  • 100 g Piškoty cukrářské
  • 60 g Rozinky bílé
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Banány
  • 6 ks Jablka
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 51.5 mg
  • Draslík 972.2 mg
  • Vláknina 21986 mg
  • Vitamín A 21986 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky namočíme do vhodné nádoby s teplou vodou, necháme je máčet přibližně 20 - 30 minut. Potom je scedíme, necháme okapat. Křehká jablka omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, oloupané banány krájíme na kolečka.

  • 2

    Pokrájená jablka a banány naaranžujeme na jednotlivé dezertní talířky a posypeme rozinkami. Ovoce pokapeme citrónovou šťávou, polijeme likérem, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

  • 3

    Nakonec šlehačku polijeme čokoládovou polevou, posypeme hrubě nasekanými ořechy. Ke každé porci přidáme piškoty a podáváme.

Komentáře k receptu