Gurmánský zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Křen
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Ředkvička
  • 100 g Salát hlávkový
  • 30 g Cibulka jarní
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 150 g Salám Vysočina
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 259 mg
  • Vláknina 7020.2 mg
  • Vitamín A 7020.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na malé kostky a v pánvi na rozpáleném másle opečeme dokřupava. Potom necháme vychladnout.

  • 2

    Hlávkový salát opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do vhodné misky. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, omyté ředkvičky na kolečka. Přidáme na plátky nakrájený salám, očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zeleninu posypeme solí, oloupaným a na tenká kolečka nakrájeným česnekem a promícháme.

  • 3

    Smetanu smícháme s pepřem, jemně nastrouhaným křenem a drobně nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce a ještě jednou promícháme.

  • 4

    Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, povrch každé porce posypeme křupavými rohlíky a podáváme.

Komentáře k receptu