Lahodný ovocný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Víno červené
  • 100 g Jahody zahradní
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Grapefruity
  • 2 ks Broskve
  • 2 ks Banány
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Šťáva z růžových grepů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1307.4 mg
  • Vláknina 27641 mg
  • Vitamín A 27641 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky a ihned pokapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    Pomeranče spolu s grepy oloupeme, rozdělíme na měsíčky, zachytíme uvolněnou šťávu, měsíčky grepu překrojíme na půlky. Připravené mandarinky a pomeranče vložíme do misky.

  • 3

    Broskve omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejné plátky jako jablka. Hroznové víno opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozpůlíme je. Broskve a hroznové víno dáme také do misky. Všechno ovoce pokapeme medem a promícháme.

  • 4

    Oloupané banány nakrájíme, dáme do misky, přilijeme citrónovou, pomerančovou a mandarinkovou šťávu. Mixérem důkladně rozmixujeme.

  • 5

    Připravenou zálivkou přelijeme ovoce v misce. Salát důkladně promícháme a vložíme na 15 minut do lednice odležet a vychladit.

  • 6

    Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme jahodami, nahrubo nasekanými ořechy. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu