Muffiny s černými olivami a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 70 g Olivy černé
  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 3 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 0.8 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 89.1 mg
  • Vláknina 4950.3 mg
  • Vitamín A 4950.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černé vypeckované olivy pokrájíme nadrobno. 150 g ovčího sýra a anglické slaniny rozkrájíme na malé kostičky. Rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. V pánvi orestujeme slaninu do zlatova, přidáme rozmarýn a promícháme. Do mísy prosijeme hladkou i polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme ovčí sýr, čerstvě pomletý pepř, bílý smetanový jogurt, vejce a směs dobře promícháme. Poté přidáme orestovanou slaninu i olivový olej. Důkladně vše promícháme, když se spojí dohromady, naplníme formičky těstem do dvou třetin. 60 g ovčího sýra rozdrobíme a muffiny posypeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 - 30 minut (do zlatova). Upečené muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků a podáváme teplé nebo studené.

Komentáře k receptu