Nejlepší sýrová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Šunka dušená
  • 180 g Máslo pomazánkové
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 60 g Paprika sterilovaná
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 154.1 mg
  • Draslík 55.6 mg
  • Vláknina 673.5 mg
  • Vitamín A 673.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 100 °C. Vajíčko uvaříme natvrdo.

  • 2

    Na náplň nakrájíme jarní cibulku nadrobno, sterilovanou papriku na kostičky. Vychladlé uvařené vejce nastrouháme nahrubo.

  • 3

    V míse utřeme dohladka pomazánkové máslo, tavený sýr a změklé máslo. Do hmoty přidáme všechny ostatní suroviny a pečlivě promícháme.

  • 4

    Plátky sýra skládáme na pečicí papír tak, aby se překrývaly, a utvoříme z plátků obdélník. Sýr dáme do předehřáté trouby, jakmile se teplem spojí, plech vyndáme a sýr necháme vychladnout.

  • 5

    Vychladlé plátky sýra potřeme náplní, na jednom užším kraji necháme bez náplně. Poklademe plátky šunky, pevně stočíme, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.

  • 6

    Roládu při podávání krájíme plátky mírně šikmo.

Komentáře k receptu