Zapečená vejce v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 542.2 mg
  • Draslík 162.2 mg
  • Vláknina 849.8 mg
  • Vitamín A 849.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a krátce povaříme.

  • 2

    Vmícháme část nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme.

  • 3

    Nakrájíme na plátky 7 uvařených vajec, narovnáme je do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Na povrch dáme malinké kousky ze zbylého másla.

  • 4

    Dáme krátce zapéct do předem vyhřáté trouby dokud se nám neroztaví sýr.

  • 5

    Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu