Sýrové koblížky smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 35 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 100 g Strouhanka
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 500 ml Olej stolní
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1136 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 368.9 mg
  • Draslík 89.7 mg
  • Vláknina 2695.1 mg
  • Vitamín A 2695.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmícháme z mouky a mléka hladké těsto ve varné míse. Přidáme tuk, parmezán, sůl, papriku a muškátový květ.

  • 2

    Mísu dáme do vodní lázně, hmotu za stálého míchání vaříme a potom necháme vychladnout.

  • 3

    Vmícháme žloutky, mísu dáme do vodní lázně a necháme provařit.

  • 4

    Nakrájený ementál vmícháme do horké hmoty.

  • 5

    Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme hmotu a necháme vychladnout.

  • 6

    Vykrajujeme tvořítkem kolečka, které obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  • 7

    Osmažíme po obou stranách ve větším množství oleje.

Komentáře k receptu