Misky s vejcem a sýrem
Suroviny
- 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 300 ml Voda pitná
 - 3 ks Okurky
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 3 polévková lžíce Mléko kefírové
 - 2 polévková lžíce Paprika sterilovaná
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 3 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 620 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 283.9 mg
 - Draslík 266.8 mg
 - Vláknina 1366.9 mg
 - Vitamín A 1366.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce asi 10 minut vaříme na tvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na osminky.
 - 
                                2
Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Sýr a okurku nakrájíme na kostky.
 - 
                                3
V míse smícháme smetanu, kefír a majonézu, osolíme, opepříme a přidáme kapary. Dle chuti můžeme přidat lák z kyselých okurek nebo kaparů.
 - 
                                4
Přidáme proužky nakládaných paprik nebo kapií a vše promícháme. Několik koleček cibule si ponecháme na ozdobu.
 - 
                                5
Směs dáme do misek a ozdobíme cibulkou.