Štěrbák s dipem ze zelených rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 632 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1628.9 mg
 - Vláknina 35147.8 mg
 - Vitamín A 35147.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.3 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z džemu ze zelených rajčat (u nás používáme chutney), citronové šťávy, oleje, špetky soli a pepře ušleháme hladkou zálivku.
 - 
                                2
Listy štěrbáku nakrájíme podélně na plátky a vložíme do salátové mísy, zalijeme zálivkou, promícháme, ozdobíme vypeckovanými černými olivami a nakrájenou bazalkou.
 - 
                                3
V topinkovači opečeme bagety a potřeme je hořčicí. Podáváme k salátu.