Paštika čočková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Čočka červená
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 8.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Chutney mangové
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 65.2 mg
  • Draslík 636 mg
  • Vláknina 14450.4 mg
  • Vitamín A 14450.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 3 minuty. Přidáme koření - garam masala a koriandr, smažíme 30 vteřin.

  • 2

    Přidáme vývar a čočku a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a 20 minut povaříme, aby byla čočka měkká. Dáme pánev z ohně a odstraníme zbytečnou tekutinu. Směs dáme do mixéru, přidáme mléko, vejce, petrželku a mangové čatní, rozmixujeme vše dohladka.

  • 3

    Zapékací nádobu vymažeme olejem, dáme do ní směs a urovnáme povrch. Zapékací nádobou zakryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Poté necháme 20 minut vychladnout a dáme do lednice.

  • 4

    Paštiku vyklopíme na velký talíř, posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Podáváme s topinkami.

Komentáře k receptu