Listový salát s lososovým toastem
Suroviny
- 200 g Losos uzený
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 ks Bageta
 - 1 ks Salát listový Dubáček
 - 1 hrst Rukola
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 549 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 49.8 mg
 - Draslík 321.4 mg
 - Vláknina 3298.3 mg
 - Vitamín A 3298.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzeného lososa jemně nasekáme, mírně osolíme, opepříme a promícháme s citronovou šťávou a olivovým olejem.
 - 
                                2
Omytý salát a rukolu natrháme na kousky a upravíme na talíře.
 - 
                                3
Rozmícháme ocet, cukr, hořčici, olej a smetanu. Osolíme, opepříme, zálivkou pokapeme salát.
 - 
                                4
Bagetu nakrájíme na plátky, které nasucho opečeme, potřeme máslem, obložíme připraveným lososem. Toasty ozdobíme nasekaným koprem, urovnáme je na talíře k salátu a podáváme.