Avokádo s rybí náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pstruh
  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Avokádo
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 7 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 1471.2 mg
  • Vláknina 30355.2 mg
  • Vitamín A 30355.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.4 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Zeleninu krátce povaříme v 500 ml vody a slijeme. Tekutinu zachytíme a přidáme do ní sůl a lžíci citronové šťávy.

  • 2

    Pstruha omyjeme, vložíme do vývaru a povaříme asi 10 minut. Vyjmeme, odstraníme hlavu, kosti, rybu nakrájíme na kousky.

  • 3

    Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, vydlabeme dužinu tak, aby zůstal 1/2cm okraj, zakapeme citronovou šťávou. Vydlabanou dužinu rozmixujeme se smetanou a mlékem, osolíme, opepříme, omáčku ochutíme trochou citronové šťávy.

  • 4

    Pstruha, papriky a cibuli smícháme, osolíme, opepříme, směsí naplníme avokáda. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu