Bůčková roláda dušená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 12 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Vepřový bok
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1081 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 425.4 mg
  • Vláknina 756.8 mg
  • Vitamín A 756.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček bez kostí dobře rozklepeme, do masa vetřeme drcený česnek, posypeme paprikou, kmínem, solí a srolujeme. Roládu převážeme potravinářským provázkem nebo nití, vložíme do kastrolu, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 2

    Roládu vyjmeme, necháme mírně vychladnout, zabalíme do fólie a v lednici necháme ztuhnout. Před podáváním odstraníme provázek, roládu krájíme šikmým řezem.

Komentáře k receptu