Labna z řeckého jogurtu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 136 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 22.5 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řecký jogurt v míse osolíme a dobře rozmícháme. Vložíme do čistého plátěného nebo gázového šátku. Cípy svážeme k sobě a obtočíme provázkem, aby vznikl raneček.
 - 
                                2
Raneček s jogurtem zavěsíme nad mísu a nejméně 12 hodin necháme zvolna odkapávat syrovátku.
 - 
                                3
Labnu vyjmeme z ranečku a vytvarujeme do bochánku.
 - 
                                4
Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami a můžeme doplnit opečenými chlebovými plackami.