Rostbíf s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 8 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 856.1 mg
  • Vláknina 1726.5 mg
  • Vitamín A 1726.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a osušíme. Tučnější vrstvu na mase lehce nařízneme, maso pak opepříme a osolíme, pomažeme dijonskou hořčicí.

  • 2

    Do velkého pekáče nalijeme vařící vodu, vložíme pečicí rošt a na něj položíme maso tučnou částí nahoru. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 240 stupňů.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemná kolečka a ta položíme na maso. Teplotu v troubě snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 20 minut, až má maso růžovou barvu.

  • 4

    Potom z masa odstraníme cibuli, maso zabalíme do alobalu a necháme několik hodin zcela vychladnout. Během první hodiny je každých 10 minut obracíme.

  • 5

    Před podáváním z masa odstraníme tučnou část a rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky.

Komentáře k receptu