Česnekové labně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 30 g Citronová kůra
  • 20 g Brusinky
  • 2 g Pepř červený celý
  • 250 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Ciabatta
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 836 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 483.6 mg
  • Vláknina 4744.5 mg
  • Vitamín A 4744.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme jogurt se solí a vyklopíme do cedníku vystlaného jemným plátnem nebo gázou a necháme v lednici několik hodin (6) vykapat.

  • 2

    Do mísy nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, pepř a citronovou kůru, promícháme a necháme uležet.

  • 3

    Ciabattu nakrájíme na plátky, nasucho opečeme na pánvi z obou stran a řez pokapeme ochuceným olejem, podáváme jako přílohu na malém talířku.

  • 4

    Na hluboké talíře vlijeme ochucený olej a na střed rozložíme noky, které vykrojíme z vykapaného jogurtu. Každý talíř ozdobíme lžičkou nakládaných brusinek.

Komentáře k receptu