Čínská vejce s pikantní omáčkou
Suroviny
- 100 g Salát ledový
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 30 ml Ocet vinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Glutasol
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Kapie sterilovaná
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 2 dl Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 999 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 381.9 mg
 - Vláknina 4794.8 mg
 - Vitamín A 4794.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku přivedeme vodu k varu, pomocí lžíce do ní pomalu vložíme vejce. Vaříme je 10 minut (natvrdo). Uvařené scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a kráječem na vejce rozkrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Pikantní omáčka: Do vývaru vložíme oloupanou celou cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet, víno, med, sójovou omáčku a drobně pokrájené feferonky. Vše povaříme 30 minut. Před dovařením omáčku zahustíme Glutasolem, dochutíme solí, pepřem a scedíme, následně omáčku necháme vychladnout.
 - 
                                3
Na jednotlivé talíře položíme list ledového salátu, na něj skládáme plátky pokrájených vajec. Vše ozdobíme na kolečka rozkrájeným pórkem a sterilovanou červenou kapií. Nakonec vejce i zeleninu přelijeme omáčkou a hotové jídlo podáváme.