Závitky z vinných listů s mletým jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 885 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 144.5 mg
 - Vláknina 14953.3 mg
 - Vitamín A 14953.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 300.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso si umeleme na mlýnku. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme rýží a 15 minut vaříme. Předvařenou rýži scedíme, necháme okapat a promícháme s masem. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a přimícháme do masové směsi. Olivy posekáme na malé kousky a také vložíme ke směsi. Mícháme, osolíme, opepříme a přidáme tymián.
 - 
                                2
V hrnci s vodou krátce povaříme opláchnuté nakládané vinné listy. Pak je opatrně vyndáme z vody a položíme na utěrku, aby okapaly.
 - 
                                3
Listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme masovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme.Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu.
 - 
                                4
Do telecího vývaru přidáme citronovou šťávu. Vývarem zalijeme závitky a potom je zatížíme nahoře talířem. Na velmi mírném plameni závitky dusíme 60 minut. Je třeba, aby vinné listy do sebe vsákly všechnu tekutinu. Můžeme je servírovat vlažné i studené.