Paštika z krůtího masa v aspiku
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 850 g Krůtí prsa
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 250 g Slanina vepřová
 - 300 g Játra krůtí
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 40 ml Martell cognac
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Estragon
 - 3 plátek Želatina
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 165.3 mg
 - Draslík 322.4 mg
 - Vláknina 337 mg
 - Vitamín A 337 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, opláchnutá a okapaná krůtí játra nakrájíme na kousky. Slaninu a krůtí prsa nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme. Poté stáhneme z plamene, osolíme, opepříme a zalijeme koňakem. Játra necháme vychladnout. Krůtí prsa se slaninou promícháme se smetanou, vmícháme mletou papriku, estragon, sůl a pepř.
 - 
                                3
Směsi masa a jater promícháme, vložíme do formy vyložené alobalem, kterým směs i přikryjeme, a vložíme do pekáče s vodou. V troubě předehřáté na 200°C paštiku pečeme zhruba 80 minut. Upečenou paštiku necháme vychladnout.
 - 
                                4
Do vývaru vložíme želatinu a ocet a vzniklou želatinou pomalu přelijeme paštiku. Aspik necháme v chladničce ztuhnout.
 - 
                                5
Paštiku podáváme nakrájenou na plátky.