Kalábrijský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1136.6 mg
 - Vláknina 15979.7 mg
 - Vitamín A 15979.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné velké brambory vaříme v osolené vodě ve slupce 15-20 minut. Když jsou měkké, necháme je vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a dáme do větší mísy. Na plátky dále nakrájíme velké oloupané červené cibule a větší tvrdá rajčata. Ze stonků otrháme bazalkové lístky a nameleme pepř.
 - 
                                2
Cibulová kolečka necháme 30 minut máčet ve studené vodě, pak je scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Do mísy s nakrájenými bramborami přidáme cibuli, rajčata, bazalku a oregano, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Dále přilijeme olivový olej s červeným vinným octem, znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladnu rozležet.
 - 
                                4
Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme.