sushi kornoutky
Suroviny
- 175 g Tuňák v oleji
 - 100 g Krab
 - 300 g Rýže na sushi
 - 0.5 kávová lžička Wasabi pasta
 - 1 ks Okurka salátová
 - 10 ks Řasa Nori
 - 1 ks Hruška asijská nashi
 - 1 dl Omáčka sojová - Tamari
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 1 polévková lžíce Zázvor nakládaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1547 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 18.1 mg
 - Draslík 602.4 mg
 - Vláknina 8459.2 mg
 - Vitamín A 8459.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme rýži. Plátky řasy Nori rozdělíme na polovinu.
 - 
                                2
V hlubším talíři smícháme maso z tuňáka a majonézu. Nakrájíme okurku i hrušku nashi na tenká kolečka. Krabí maso rozkrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor připravíme na stůl společně s dalšími surovinami. Nachystáme misku s vodou a octem k namočení rukou při tvarování rýže.
 - 
                                3
Do ruky vezmeme plát řasy čtvercového tvaru, doprostřed umístíme lžící rýži, přidáme maso z tuňáka, okurku, hrušku a krabí maso, opatrně zavineme.
 - 
                                4
Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a pastou wasabi.