Vejce plněná sardinkovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 283.3 mg
 - Draslík 292.6 mg
 - Vláknina 2184.4 mg
 - Vitamín A 2184.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce ve vroucí vodě povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme. Seřízneme vršky, malou lžičkou vydlabeme žloutky, spolu se sardinkami, na kousky nakrájeným máslem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a nakrájenou paprikou je rozšleháme na hladkou pěnu. Tu umístíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a plníme uvařené bílky. Uříznuté špičky potřeme zbylou pěnou a nalepíme je na vršek naplněných vajec.
 - 
                                2
Vejce spolu s listy hlávkového salátu, nakrájenou kapií a pokrájenými okurkami aranžujeme na jednotlivé dezertní talířky, následně podáváme.