Jarní studený předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibulka jarní
  • 250 g Smetana
  • 80 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 20 g Pažitka
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 86.9 mg
  • Vláknina 1234.9 mg
  • Vitamín A 1234.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku očistíme omyjeme a osušíme, papriku zbavíme jader. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka, bílou část společně s paprikou na tenké proužky, které vložíme do misky. Smetanu smícháme dohromady s taveným sýrem, solí, pepřem a promícháme se zeleninou.

  • 2

    Těsně před servírováním podle počtu rcí předkrm rozdělíme do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu