Kornoutky nori s omeletou a okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Cukr krupice
  • 50 g Okurka salátová
  • 30 g Řasa Nori
  • 150 g Rýže dušená
  • 8 g Wasabi pasta
  • 20 g Řeřicha
  • 5 g Olej slunečnicový
  • 50 ml Vývar rybí
  • 25 ml Omáčka sojová světlá
  • 25 ml Víno rýžové čínské
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 143.9 mg
  • Vláknina 1357 mg
  • Vitamín A 1357 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky rozklepneme vejce a rozkvedláme. Přilijeme vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme cukr, špetku soli a mícháme, až se cukr se solí rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej, přilijeme vaječnou směs a smažíme cca 2 minuty, než směs ztuhne. Omeletu obrátíme a dosmažíme. Salátovou okurku pokrájíme na hranolky, vychladlou omeletu nakrájíme na proužky, plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na trojúhelníky, řeřichu posekáme na jemno.

  • 2

    Plátky řasy pokryjeme silnější vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, přiložíme okurku, plátky omelety, posypeme řeřichou a zavineme do kornoutků.

  • 3

    Upravíme na dezertní talířky a podáváme.

Komentáře k receptu