Italská bruschetta s hovězím carpacciem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 38 mg
 - Draslík 297.5 mg
 - Vláknina 892.3 mg
 - Vitamín A 892.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky bílého italského chleba opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova, vyjmeme a potřeme česnekem. (Plátky můžeme také opéct pod grilem, ale olej chléb ochutí, úprava na tuku je tedy mnohem lepší).
 - 
                                2
Omytou rukolu ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, trochou olivového oleje a balsamika. Naneseme ji na jednotlivé plátky opečeného chleba. Hovězí svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky (cca 1–2 milimetry). Maso můžeme krájet na plátky o něco širší a ty potom mezi kuchyňskými fóliemi do tenka rozklepeme hladkou stranou paličky na maso. Masem obložíme připravené plátky opečeného chleba s rukolou a dochutíme olejem, solí, pepřem, popř. balsamikem. Nakonec bruschetty ozdobíme hoblinkami parmezánu. (Můžeme doplnit i tenkými plátky žampionů - není to však nutné.)