Tuňákové telecí - Vitello tonnato

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 750 g Telecí kýta
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Divoké koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 367.4 mg
  • Draslík 1045.6 mg
  • Vláknina 3778.3 mg
  • Vitamín A 3778.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí vodou dáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a necháme zavařit. Potom vložíme telecí maso. Vaříme zvolna, na mírném plameni, do změknutí masa asi 1 1/2 hodiny. Měkké maso necháme ve vývaru vychladnout.

  • 2

    Tuňáka vyklopíme z konzervy, rozmixujeme s ančovičkami, vařenými žloutky, citronovou šťávou, kapary a olejem. (V případě potřeby naředíme trochou vývaru), osolíme, opepříme a necháme dobře vychladit.

  • 3

    Vychladlé telecí maso nakrájíme na tenké plátky, urovnáme na talíř, potřeme omáčkou, přikryjeme fólií a necháme v chladu uležet. Podáváme studené, případně necháme dojít na pokojovou teplotu.

Komentáře k receptu