Dubrovnický pudink

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 293.8 mg
  • Draslík 78.9 mg
  • Vláknina 1031 mg
  • Vitamín A 1031 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme, vmícháme do něj mouku, nastrouhaný sýr, mléko, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Mícháme do zhoustnutí, potom směs necháme vychladnout.

  • 2

    Do vychladlé směsi vmícháme utřené žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků. Zlehka promícháme, vlijeme do vymazané pudinkové formy a uzavřeme. Vaříme hodinu v páře.

  • 3

    Uvařený pudink vklopíme z formy a nakrájíme na porce. Podáváme politý např. omáčkou z drůbežích vnitřností nebo kaparovou omáčkou.

Komentáře k receptu